Project X – magyarázkodás

A cinema citynek anno volt egy programja, aminek keretén belül írni kellett egy magyarázkodó levelet a szüleinknek, amiben a partiszervezők helyébe képzeltük magunkat. Itt van az enyém, amivel 5 jegyet nyertem a premierre: 🙂

 

„Szia Apa!

Valamit el kell mondanom Neked. Történt egy kis baleset, de ne aggódj! Emlékszel, hogy mondtam neked, hogy a születésnapom alkalmából egy kis házibulit akartam összedobni? Nos, sikerült is…
A bulinak nyitottam facebookon egy oldalt, ahol lebeszéltük haverokkal, hogy ki mit hoz a buliba, meg ilyesmik. Eddig minden rendben is ment, viszont úgy tűnik, hogy az iskolában az egyik gépen elfelejtettem kijelentkezni facebookról, és valami barom szívatásból nyilvánossá tette az eseményt. A haverjaimat meg ismered… meghívták az összes ismerősüket az eseményre. Mire ezt észrevettem, már 200-an jelezték az oldalon, hogy ott lesznek a buliban. Hiába írtam, hogy elmarad a buli, tudomást sem vettek róla, így hát töröltem az eseményt, és el is feledkeztem róla.
A szülinapomon összejöttünk a haverokkal, szórakoztunk, jól éreztük magunkat.
Úgy este 9 körül megérkezett pár ember azzal, hogy „itt lesz-e az überparti?” Hidd el nekem, hogy próbáltam elhajtani őket, de egyre többen jöttek, és egyre kevésbé érdekelte őket, hogy mit mondok. Mikor már úgy 50-en lehettek, valamelyik eszement elkiáltotta magát, hogy „INDULHAT A BULI!” Még mindig nem akarom elhinni, de valahonnan előkerült pár hangfal, és annyi ital, amennyit még életemben nem láttam. Ismersz engem, tudod, hogy milyen felelősségteljes vagyok! Egy ideig próbáltam valahogy elintézni ezt, lekapcsoltam az áramot is, de volt generátoruk, plusz lepaktáltak a szomszéddal, hogy adjon áramot nekik.
Végül már odáig jutottam, hogy felhívom a rendőrséget, ki is jött két járőr, de nem akartak intézkedni, sőt, ők is nekiálltak bulizni! (Mint ahogy az később kiderült, az egyik rendőrgyerek meghívta az egész rendőrőrsöt a bulira!) Itt már nagyon éreztem, hogy ebből valami egészen megmagyarázhatatlan dolog fog kisülni. Mikor bementem a házba, hogy átgondoljam, hogy mit is tehetnék, ezek utánam nyomultak, kifosztották a hűtőt és berendezkedtek, mintha csak otthon lennének, de ne aggódj, semmit sem törtek össze, minden rendben van a házon belül.
Uhh, a kocsi, igen… Hadd magyarázzam meg! Tudod, az úgy volt, hogy piszok hangos volt a zene, gondolom ez vonzotta ide a környék bűnözőit. Szóval, amíg én azzal voltam elfoglalva, hogy rendet tegyek, pár gennyes alak átmászott a kerítésen és le akarták nyúlni a kocsidat. A szemünk láttára!!! (a mai bűnözőkben nincs egy szemernyi tisztesség sem!) Mikor ezt észrevettem, kirohantam pár bulizóval az oldalamon, kezemben anya paprikaspray-ével, és képenfújtam a volánnál ülő suttyót. Erre ő ahelyett, hogy kiszállt volna, megvakulva tövig nyomta a gázt, majdnem elütött vagy 20 embert. Még szerencse, hogy éppen lement egy szám, így meghallották a kiáltásomat, így nem sérült meg senki (remélem, büszke vagy rám, hogy így megőriztem a hidegvéremet!) Ahogy vaktában nekiindult a suttyó a kocsival, éppen a medence felé tartott, s sikerült is belevezetnie a kocsit. Tudom, tudom, tudom, nyugi! Nem lett semmi baja a kocsinak! Még szerencse, hogy volt egy autómentős is a buliban, így gyorsan kiemeltük a kocsit a medencéből, még mielőtt bármi víz ment volna bele. Egy karcolás sincs rajta! (a suttyókat a két járőr  végülis letartóztatta, hála istennek, hogy legalább itt intézkedtek)
Ezután már teljesen el voltam keseredve, próbáltalak felhívni, de nem működtek a mobilok, legalábbis nem volt semmi térerő, gondolom a hangfalak mágneses mezeje zavarta össze őket. Nem vettem észre, de néhány bulizó nekiállt sütögetni a kertbe, és gondolom nem tudták begyújtani a faszenet, így valamilyen gyúlékony anyagot önthettek rá, ezáltal begyújtva a faszenet és a mellette lévő fát is. Azonnal hívtam a tűzoltóságot, mikor ezt megláttam, viszont mire kiértek, a tűz már átterjedt a házra is. A szirénáktól a bulizók megijedtek, így pillanatok alatt szétszéledtek, nem hagyva mást maguk után, csak szemetet. A tüzet gyorsan eloltották, habár a tető már nem az igazi. Semmi baj, utánanéztem, a biztosító kifizeti, különben is, hallottam, amikor anyával arról beszéltetek, hogy fel kell újítani a házat, mert a termeszek szétrágták a gerendákat.
A buli maradékát a haverokkal már feltakarítottuk, nincs semmi baj! Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de higgy nekem, tényleg nem akartam ezt! Legközelebb sokkal körültekintőbben fogom megszervezni a bulit, és nem idehaza.
Hihetetlen, hogy mennyire felelőtlenek tudnak lenni egyesek…”

 

ZoliBen

Kamu.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .