MOHAA dedikált szerver Ubuntu 12.04-en

Anno rengeteget játszottam a Medal of Honor Allied Assault-tal, szerintem az a sorozat legjobban sikerült tagja és számomra a legkedvesebb játék. Tegnap valahogy eszembe jutott, hogy elővegyem a játékot, de több gondom is akadt ezzel kapcsolatban. Egyrészt nincs DVD olvasó a gépemben, a Warchest kollekciómról sikerült letépnem a CD kulcsaimat valahogy, plusz a GamySpy megszüntetésével nem igazán lehetett szervereket találni. Egy kis keresgélés után a neten megtaláltam a MOHAA (plusz Breakthrough és Spearhead) moddolt verzióját, amiben lecserélik a GameSpy szerverkeresőjét, behozzák a FullHD felbontást és miegymást. (plusz win 8.1 64 biten is tökéletesen elfut) A szerverükről elég lassan jött csak le, ezért felraktam ide tükrözni a fájlt, amit letölthettek a Letöltések oldalról, van innen.

Értelemszerűen telepítitek, majd az asztalra kipakolt Medal of Honor Widescreen parancsikont elindítva megadjátok a nektek megfelelő felbontást és (!) elmentitek azt.

Ha ezzel megvagytok, akkor a játék már simán indítható, és a szerverböngésző is tökéletesen működik. (van egy Medal of Honor Server Browser & Launcher nevű parancsikon is, ha valaki esetleg játékon kívül szeretné böngészni a szervereket)


Szerverkészítés – ubuntun


Szerettem volna a szervergépemre feltolni saját magyarországi szervert, hogy jó legyen a pingem, plusz megtalálja a magyar közösség, ha még létezik, ezért neki is álltam az elkészítésének, aminek a főbb pontjait itt le is írom.

  1. Szükséged van egy MOHAA telepítésre (lásd fentebb).
  2. A szervergépen csinálsz egy mohaa mappát, amibe feltöltöd a már telepített játékod mappájában lévő összes fájlt és mappát. (valahogy így kell kinéznie)
  3. Ha ezzel megvagy, akkor letöltöd a linux szerverfájlokat innen.
  4. Az ebben lévő MOHAA tartalmát töltsük fel a szerveren lévő mohaa mappába.
  5. Szerezzünk be egy server.cfg-t innen.
  6. Ezt szerkeszd meg az igényeidnek megfelelően, majd tölsd föl a szerveredre a mohaa/main mappába.
  7. Vi-vel vagy nano-val készíts egy start.sh scriptet a mohaa mappában, amivel el tudod majd indítani a szerveredet a későbbiekben. Ennek kell benne lennie:

./mohaa_lnxded +set dedicated 1 +set sv_maxclients 24 +set net_ip szerveripcime +set net_port 12203 +exec server.cfg

Futtathatóságot be kell állítani:


chmod +x start.sh

chmod +x mohaa_lnxded

Ezután el lehet indítani a szerver a ./launch.sh paranccsal.

Ha belefutsz abba a hibába, hogy nem találja a libstdc++.so.5 fájlt, akkor töltsd le innen.

A fájl tartalmát a szervereden a /lib mappába másold bele és ezután elvileg mennie kell majd. (ha mégsem megy, akkor a biztonság kedvéért másold be a fájlokat a mohaa mappádba is)

Ennyi 🙂

ZoliBen

Kamu.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .