MikroVPS tapasztalat

Sok VPS-t és dedikált szervert kipróbáltam már világszerte, (főképp Európában és az USA-ban) és nagyjából meg voltam velük elégedve. Természetesen voltak rossz tapasztalataim, de az ember a saját hibájából tanul. Jelenleg van VPS-em a legtöbb nagyobb „LoweEnd” szolgáltatónál, viszont mindig is az volt a bajom velük, hogy nem voltak elég közel hozzám, ergo rosszabb volt a pingem feléjük, mint ha Magyarországon lettek volna.

Augusztusban a LowEndBox-on figyelmes lettem a MikroVPS hirdetésére, amiben 40% kedvezménykódot hirdettek és így egészen olcsónak tűnt a szolgáltatásuk. Nézelődtem a csomagjaik között, és ezen akadt meg a szemem:

OpenVZ VPS – VZ-2G:

  • 3 db 3 GHz-es AMD CPU mag fair-share használatra
  • 2 GB RAM
  • 70 GB HDD
  • 1 TB havi adatforgalom

Először szkeptikus voltam, mivel 3,54 Euró + ÁFA-ra jött ki havonta az ára, de nekiálltam stressztesztelni. Itt jött az első meglepetés. Minden tökéletesen ment, szinte bármit elbírt a rendszer, egyetlen megingást sem tapasztaltam sem akkor, sem azóta. Az egész rendszer sziklaszilárd és eszméletlen jó a teljesítménye. Szeptember tájékán (ha jól emlékszem) átálltak a saját kiépítésű húlózatuk használatára, aminek következtében IP csere történt, de ezt tökéletesen rendezték le, semmi problémába nem futottam bele. Professzionális ügyintézés. A szervergép helyileg Budapesten van, a DoclerWeb adatközpontban. Az igazat megvallva, nem tudtam megállni és felnyomtam egy-két órára egy minecraft szervert, csak hogy teszteljem a teljesítményt, de minden tökéletesen ment, semmilyen laggot nem észleltem annak ellenére, hogy eléggé nyüstöltem a rendszert. Arra viszont figyelmeztetnem kell mindenkit, hogy bármilyen minecraft szerver futtatása tilos, és a szolgáltatás felfüggesztését vonhatja maga után. (itt kérnék elnézést a szolgáltatótól, hogy vétettem a TOS ellen 🙁 )

 

A rendszer stabilitását az is bizonyítja, hogy már 81 napja nem állt le a rendszer, és még mindig ugyanolyan jó a teljesítmény, mint kezdetben.

Azok, akik szeretnének számszerű adatokat is, itt egy kis teszt, ami a VPS-en lett futtatva:

CPU model : AMD Opteron(tm) Processor 4386
Number of cores : 3
CPU frequency : 3099.881 MHz
Total amount of ram : 2048 MB
Total amount of swap : 256 MB
System uptime : 81 days, 14:32,
Download speed from CacheFly: 78.5MB/s
Download speed from Coloat, Atlanta GA: 17.6MB/s
Download speed from Softlayer, Dallas, TX: 13.7MB/s
Download speed from Linode, Tokyo, JP: 5.73MB/s
Download speed from i3d.net, Rotterdam, NL: 15.2MB/s
Download speed from Leaseweb, Haarlem, NL: 30.4MB/s
Download speed from Softlayer, Singapore: 6.18MB/s
Download speed from Softlayer, Seattle, WA: 12.1MB/s
Download speed from Softlayer, San Jose, CA: 8.26MB/s
Download speed from Softlayer, Washington, DC: 19.0MB/s
I/O speed : 156 MB/s

 

Így végezetül csak annyit tudnék mondani, hogy tényleg tökéletesen meg vagyok elégedve a szolgáltatással, és remélem, hogy a jövőben is megmarad ez a minőség.

 

KUDOS a MikroVPS csapatnak.

ZoliBen

Kamu.

You may also like...

1 Response

  1. oil.ali szerint:

    Azért a helyzet nem ilyen szép és jó, de tény, hogy nagyon segítőkészek, kitűnő a support.

    Nekünk végül egy dedikált szerverre kellett költöznünk, mert az „olcsó” alapszolgáltatás minősége sajnos gyakran ingadozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .