Observium

Volt némi problémám egyes VPS-eimmel, (néha leálltak) ezért valamilyen monitorozó rendszer után néztem, ami jelzi, hogyha offline a VPS valamint a statisztikai adatokat is elmenti. Alapból a NodeQuery-t néztem, viszont ezzel az volt a problémám, hogy csak 5 percenként frissített, ha 1-2 percekre vált elérhetetlenné a VPS, akkor nem nagyon vette észre. Egyéb lehetőségeket is megnéztem, de végül is az Observium-nál kötöttem ki.

Van egy elfekvő VPS-em a Digital Ocean-nál, amit a tanulós promó keretein belül kaptam, így erre lőttem be az egészet. A telepítés nem volt nehéz, viszont az adatokat nem frissítette annak ellenére, hogy beállítottam a cron jobokat. Mint később rájöttem, az volt a baja, hogy nem működtek a cron jobok, annak ellenére, hogy crontab -e vel root felhasználó alól lettek bevíve.

Ennek a megoldása a /etc/crontab fájl szerkesztése volt, és az alábbi sorok beszúrása:

33 */6  * * *  root  /opt/observium/discovery.php -h all >> /dev/null 2>&1
*/5 *   * * *  root  /opt/observium/discovery.php -h new >> /dev/null 2>&1
*/5 *   * * *  root  /opt/observium/poller-wrapper.py 2 >> /dev/null 2>&1

Ezután már tökéletesen működött az egész 🙂

A felhasználói felület nem a legegyszerűbb, de nagyon gyorsan bele lehet tanulni, és tényleg rengeteg információval szolgál a VPS-t illetően.

Ha valakinek szüksége van VPS monitorozásra, akkor tudok biztosítani kapacitást 2 gépre, csak vegyétek fel velem a kapcsolatot 🙂 admin@zoliben.com

 

A későbbiekben, ha lesz egy kis időm akkor készítek róla egy magyar nyelvű leírást és belinkelem ide.

ZoliBen

Kamu.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .