nVidia optimus driver kifagyások javítása integrált és dedikált videokártyáknál

Sok embernél előfordul, hogy olyan laptopot vesz, amiben két videokártya van. Az integrált intel HD graphics 3-4-5000, valamint egy dedikált kártya is. Ha a dedikált kártya nVidia, akkor a rendszer általában az nVidia optimus segítségével dönti el, hogy adott pillanatban az integrált, vagy a dedikált videokártyát használja (erőforrásigény és energiatakarékosság alapján).

Általában dinamikusan váltogatja a rendszer a dedikált és az integrált videokártyát, viszont ez sok játéknál és alkalmazásnál hibákat, fagyásokat tud okozni, valamint az nvidia driverek rendszeresen kifagynak emiatt.

Az alábbiakban leírom, hogy személyes tapasztalataim szerint miképp küszöbölhetőek ki ezek a problémák.

  • Az energiagazdálkodási módot „Teljesítménycentrikus”-ra kell állítani a vezérlőpult/energiagazdálkodás menüpont alatt.
  • Az nVidia vezérlőpulton belül, a 3D beállítások kezelése menüpont alatt az „Előnyben részesített grafikus processzor”-t át kell állítani a „Nagy teljesítményű NVIDIA processzor”-ra, valamint lentebb be kell még ezeket állítani:
    • Energiagazdálkodási mód: Maximális teljesítmény előnyben részesítése
    • Többmegjelenítős/kevert GPU-s gyorsítás: Egymegjelenítős teljesítmény mód
  • Ha ezzel megvagy, akkor alkalmazd a beállításokat.
  • Ezután (remélhetőleg) a játékok már nem fognak kifagyni.

 

 

ZoliBen

Kamu.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .