CheVolume – avagy bármilyen zenét bármilyen eszközön

Szokásom zenét streamelni barátaimnak, amikor játszunk. Eddig teamspeaken toltam át a zenét, de valamilyen okból kifolyólag egy idő után megunta a ts, és úgy döntött, hogy nem kívánja maradéktalanul áttolni a zenét, ezért más megoldás után kellett néznem. A megoldást a Virtual Audio Cable és az Icecast kombinációjában találtam meg, amit mindjárt ki is fejtek.

A virtual audio cable, mint a neve is mutatja egy virtuális hang kábelt teremt, aminek az a lényege, hogy be lehet állítani speciális programoknál, hogy milyen lejátszási eszközön jelenítse/játssza le a hangokat. Ez azért érdekes, mert csakis a zenét kívántam át tolni, elég furcsa lett volna, ha a hangszóró tartalma teljes egészében átment volna, mivel akkor visszahallották volna magukat az emberek. A virtual audio cable által létrehozott „kábelt” ezután a Butt nevű programmal streameltem az icecast szerveremre, amit webrádió formájában tudtak hallgatni barátaim.

Az egyetlen problémám ezzel a rendszerrel az volt, hogy nagyon kevés programban lehetett csak beállítani, hogy melyik kimeneti eszközre tolja ki a hangot. Spotify alatt az Equalify programot használtam, de pár hónapja már nem működik ez a megoldás, plusz bugos is volt alapból.

Egy ideig keresgéltem a neten, hogy milyen megoldás van rá, de alapból rosszul gondolkodtam. Nem egyenként kellett megoldani moddolással, hanem egy univerzális programot kellett volna keresnem, amivel bármilyen programnak az outputját meg lehet változtatni.

Így el is jutok a posztom témájához, mégpedig a CheVolume nevű programhoz.

Ez a program tényleg mindent tud. Alapból fut a háttérben, a kis ikonjára előugrik, és be tudod állítani, hogy melyik program (ami megjelenik a programon belül) melyik kimeneti eszközre tolja a kontentot, valamint be lehet állítani a hangerőt is.

Maga a program így néz ki:214J1q7a185PgTényleg csak ajánlani tudom, rettentően jó program!

 

 

ZoliBen

Kamu.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .